Snel internet in België voor Private Cloud of webserver

Steeds meer diensten en software draaien in de cloud. Cloud computing is niet alleen meer interessant voor consumenten software. Er zijn ook serieuze bedrijfssoftware die volledig in de cloud kunnen draaien. Dat software steeds meer in de cloud draait betekent echter niet dat het op een onbekende service hoeft te draaien waar uw eigen onderneming geen controle over uitoefent. Het is ook mogelijk om de software op een eigen private cloud te laten werken. Zo beschikt u over maximale controle over uw eigen data en kunt u uw data op een vertrouwde omgeving blijven opslaan. Voor een snelle internetverbinding raden aan altijd goed alle providers online te vergelijken.

 

Wat is de cloud?

Cloud computing geeft aan dat de software en data niet op de lokale computer wordt opgeslagen. Maar waar het wel wordt opgeslagen is iets wat men vaak niet realiseert. Cloud applicaties en de daaraan gekoppelde data worden op een server opgeslagen. Zo’n server maakt vervolgens via het internet contact met uw computer zodat u applicaties in uw browser kan draaien.

 

Waarom een private cloud?

Vele van deze servers staan in de V.S. en in andere landen. Door de recente ontwikkelingen in de beveiliging zijn steeds meer beveiligingsexperts van mening dat uw data niet altijd meer toe te vertrouwen is aan zomaar elke buitenlandse onderneming. De recente bekendmaking van het Amerikaanse PRISM is daar o.a. een belangrijke motief voor geworden. Ook zijn er andere reden om een private cloud oplossing te nemen. Ook performance heeft u in de hand als u een private cloud neemt. Door een private cloud te nemen heeft u als gebruiker volledige controle over de kwaliteit ervan. Private cloud zorgt dus voor een kwaliteit in eigen hand en verhoogde beveiliging van uw data.

Wat is reseller hosting?

Reseller hosting is een vorm van hosting waarbij jij een server huurt en die onder kan verdelen met sub accounts. Dat kan je doen met een met een eenvoudig controlepaneel waar iedereen mee kan werken. Je hoeft dus niet veel te weten over webhosting. Met dit controlepaneel kan je de sub accounts aanmaken en daar bepaalde specificaties aan geven. Daarbij kan je denken aan hoeveel geheugen en bandbreedte het sub account kan gebruiken. De controlepanelen die je meestal krijgt bij een reseller hosting pakket zijn DirectAdmin, WHML/cPanel, Plesk, Webadmin of H-sphere. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een eigen site te hosten met dat pakket.

 

Reseller hosting wordt vooral gebruikt door beginnende hostingbedrijven. De reden daarvoor is dat de beginnende bedrijven vaak niet veel kapitaal hebben om zelf dure server aan te schaffen en het op dat moment goedkoper is voor hen om een reseller pakket af te nemen bij een groot hosting bedrijf. Dit pakket is niet alleen geschikt voor beginnende hosting bedrijven maar ook voor mensen die veel domeinnamen beschikken. Deze mensen kunnen met reseller hosting al hun domeinnamen op een plaats vestigen, zo kunnen zij dan makkelijk hun domeinen beheren en het overzicht bewaren.

 

Een eigen internet hosting bedrijf beginnen?

Met het reseller pakket kan je een eigen hosting bedrijf beginnen. Dit pakket is niet duur en kun je het beste afsluiten bij de goedkoopste internetprovider in België. Mocht je tegen server problemen aan lopen dan kan je altijd de helpdesk bellen van de hosting partij waar jij dit pakket afgenomen hebt. De prijzen mag je zelf bepalen. Jij zal vervolgens het aanspreekpunt worden van jouw eigen klanten. Met het reseller pakket werk je onder jouw eigen naam (white-label). Zo heb je bijvoorbeeld de naam van uw hostingbedrijf in de naam van de DNS staan in plaats van het bedrijf waar jij het pakket afneemt. Het is mogelijk om verschillende e-mailadressen en mailinglists aan te maken. Deze optie is beschikbaar voor zowel jouw en de klanten die jij hebt. Verder krijg je nog ftp accounts, MySQL databases en statistieken tot jouw beschikking.