Steeds meer mensen worden ervan op de hoogte gebracht hoe belangrijk het klimaat wel niet is. Dit is een goed aspect, aangezien we niet meer heel lang hebben om de wereld te redden. Er zijn dagelijks miljoenen mensen en duizenden organisaties die tijd en moeite in de planeet steken om deze van klimaatverandering te redden.

Toch zijn er altijd dingen die beter kunnen, want het lijkt er niet op alsof het broeikaseffect binnenkort de goede kant op gaat. Alhoewel veel mensen al veel proberen te veranderen en te helpen, kan verandering altijd van toepassing zijn. Wat kun jij doen om jouw CO2-voetafdruk te verminderen?

Ontwijk de grote bedrijven

Grote merken staan er om bekend dat deze veel te maken hebben met de opwarming van de aarde. Daarom is het belangrijk goed op te letten waar de producten vandaan komen. Ook kun je research doen naar hoe duurzaam het bedrijf bezig is. Kijk vooral naar hun transport en afvalbeleid.

Als je genoeg onderzoek doet naar een bepaald bedrijf, komen er veel dingen naar boven. Op deze manier kun je de duurzame bedrijven van de slechte bedrijven onderscheiden. Als steeds minder mensen in opstand komen tegen grote merken die veel impact maken op het klimaat, zullen deze op een gegeven moment ook hun steentje moeten bijdragen voor een verbeterde planeet.

Ruim altijd afval op

Recyclen, opruimen en weggooien. Het is altijd belangrijk om niet zomaar je troep op een openbare plek te smijten. Als je een leeg bekertje hebt, kun je deze beter bij je houden tot je een vuilnisbak tegenkomt. Mocht je afval op de grond tegenkomen, kun je dit in de dichtbij zijnde afvalbak weggooien.

Alhoewel het al erg belangrijk is om al je vuilnis netjes weg te gooien, valt dit afval meestal onder plastic. Dit kunstmateriaal is erg schadelijk voor het milieu. Toch blijven heel veel mensen plastic gebruiken. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die zijn overgestapt naar een herbruikbare fles, zodat je niet elke keer een nieuwe plastic beker of fles moet aanschaffen. Sommige cafés geven zelfs korting als je een eigen fles brengt.

Wat kunnen we samen doen?

De wereld verbeteren begint bij jezelf, maar uiteindelijk moeten we allemaal samenwerken om het klimaat te redden. Zo zijn er ook organisaties op uit om zoveel mogelijk voor de aarde te betekenen. Zo is het designbureau GRRR bezig om via technologie de oceanen schoner te krijgen. Ook jij kan hier een handje bij helpen.

Er zijn vrijwilligers die over de stranden lopen om aangespoeld vuilnis op te ruimen. In de zee zijn duikers bezig om zoveel mogelijk troep te verwijderen. Er zijn ook een paar vrijwillige organisaties die zich hiermee bezig houden, dus doe wat je kunt doen om een toekomst vol hoop te krijgen. Dankzij dit ontwerpbureau en andere bedrijven en organisaties zal er van alles aan worden gedaan om de aarde op te knappen.