Kandidaat sourcing is het proces waarbij werkgevers en/of recruiters proactief op zoek gaan naar potentiële gekwalificeerde kandidaten voor een open vacature. Het proces omvat het achterhalen van de contactgegevens van de kandidaat en het maken van het eerste contact. “Recruiting” wordt vaak door elkaar gebruikt met ‘’sourcing,’’ maar over het algemeen, richt sourcing zich meer op het initiële werven van talent voor een huidige of toekomstige vacature in het bedrijf. Het uiteindelijke doel is altijd hetzelfde: de juiste kandidaat vinden.

Kandidaat Sourcing Best Practices

Nu dat we een duidelijke definitie hebben van wat kandidaat sourcing inhoudt, gaan we kijken naar de beste manieren om dit in de praktijk uit te voeren. Er zijn een hoop aantal manieren, maar hier volgen een aantal voorbeelden van uitgeprobeerde en goede methoden om mee te beginnen:

  • Begin met het sourcing van nieuw talent voordat je al iemand nodig hebt (en blijf dit voortdurend doen)
  • Houd een watchlist bij (of talent pools) 
  • Gebruik elke werknemer als recruiter/ambassadeur
  • Zorg ervoor dat je een carrière site hebt die terug linkt naar je website (en vice versa) 
  • Source ‘outside the box’ - wees creatief!

Zoals je waarschijnlijk al kunt zien, is kandidaat sourcing geen eenpersoons baan. En dat zou het ook niet moeten zijn! Het team waarin de nieuwe vacature vrijkomt zouden de beste mensen zijn om met de kandidaat sourcing te beginnen aangezien ze samen zullen werken met de toekomstige nieuwe werknemer. Ze hebben hun eigen bron van netwerken, en ze kennen ook de afdeling waarin je vacature vrijkomt. Wees creatief en zorg ervoor dat potentiële kandidaten een goede eerste indruk krijgen van je bedrijf, anders zou het hun laatste indruk kunnen zijn.

Kandidaat Sourcing Tools

Je zult je misschien afvragen hoe je alle informatie omtrent kandidaten die je gesourced hebt bij gaat houden. Hier volgt een overzicht van sourcing tools die je helpen georganiseerd te blijven tijdens het gehele proces:

Hierbij een goede tip: het laatstgenoemde item op de lijst, ATS, kan alle bovengenoemde tools aanbieden in één tool. Als je jouw speurwerk doet en de beste ATS vindt die bij je sourcing behoeften past, zul je zien dat je al je sourcing activiteiten daarmee kunt uitvoeren. Van kandidaat sourcing en vacatures posten tot het organiseren van informatie, e-mail automatisering en het opzetten van talent pools, alles kan worden gedaan vanuit één platform. Recruitee werd gebouwd vanuit dit oogpunt. Het is een alles-in-één platform voor hiring. We weten dat de beste teams samen worden gebouwd, daarom staat bij Recruitee de collaboratieve factor hoog in het vaandel. Probeer het gratis uit voor jouw kandidaat sourcing proces!