Veel mensen die net beginnen met Instagram hopen ooit een groot gevolg te hebben en een groot aantal likes op hun foto's te ontvangen. Dat is vooral zo wanneer je als bedrijf op Instagram zit of om een andere professionele reden graag dit medium in je voordeel wilt gebruiken. Helaas krijg je niet zomaar van de een op de andere dag een hoop volgers. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wat moet je plaatsen en welke trucs kun je toepassen om toch een groot gevolg aan je te binden? We zetten een aantal tips voor je op een rij.

1. Vind een onderwerp dat bij je past
Dit lijkt een open deur maar toch zijn er een hele hoop mensen met een Instagramaccount waar geen duidelijke rode draad in te vinden is. Mensen willen jouw volgen omdat ze ergens geïnteresseerd in zijn. Of dat nu je merk is, sport, mode, auto's, fotografie of omdat jij de mooiste stillevens vastlegt. Bepaal voor jezelf wat datgene is wat jij graag wilt overbrengen en laat dit onderwerp duidelijk in je foto's terugkomen. Zo zorg je er niet alleen voor dat al je foto's mooi bij elkaar passen en dat je profiel er uitnodigend uitziet, maar ook dat je een bepaalde niche aansnijdt en dat je duidelijk weet wat je doelgroep nu precies is.

2. Verhoog de kwaliteit van je foto's
Bij Instagram draait het natuurlijk volledig om het visuele plaatje. Niet voor niets staan op de accounts met de meeste volgers dan ook de prachtigste foto's. Wanneer je veel volgers wilt krijgen dan moet je bereid zijn om nogal wat tijd in de fotografie en de bewerking te steken. Experimenteer met verschillende invalshoeken voor je foto's, probeer speciale apps uit die je helpen je foto's te bewerken en zoek uit wat het goed doet bij jouw doelgroep. Mooie foto's krijgen nu eenmaal een stuk meer likes en wanneer je prachtige content levert zullen ook meer mensen je gaan volgen.

3. Volg en like foto's van mensen met dezelfde interesses
Indien je stap 1 opgevolgd hebt en duidelijk voor ogen hebt wat jouw niche is dan is het zaak om je te gaan verdiepen in andere grote spelers in deze groep. Door andere spelers te volgen en hun foto's te liken en hierop te reageren zullen andere volgers met dezelfde interesses jou opmerken. Zo zorg je ervoor dat jouw profiel wat bekender wordt onder precies die mensen die je wilt bereiken. Wil je daar bovenop nog meer volgers op Instagram? Dan is het ook nog mogelijk om volgers te kopen. Dit is een goede manier om je aantal nog net even een laatste boost te geven. Een goede site daarvoor is die van Followersnet. Zij leveren namelijk kwalitatieve Instagram volgers die nog betaalbaar zijn ook.