Steeds vaker wordt het door bedrijven geoorloofd om buiten het kantoor te werken. Thuiswerken groeit hierdoor sterk in populariteit. Met een goede reden, want thuiswerken heeft diverse voordelen. Zo kun je zelf bepalen wanneer en hoe lang je werkt en leert de ervaring dat er bovendien efficiënter gewerkt wordt.

Toch kan het ook problemen met zich meebrengen. Eén van de meest voorkomende en frustrerende problemen bij thuiswerken is traag of niet-werkend internet. Er bestaan diverse manieren om dit te verbeteren, waarvan de wifi versterker één van de simpelste is.

Zonder snel internet geen efficiëntie

Werk je op afstand, dan moet je een goede internetverbinding hebben om in contact te blijven met je werk. Vaak wordt er gewerkt via een VPN van het werk of moet er op een andere manier bijna constant een verbinding zijn met het bedrijfsnetwerk. Zonder goed internet is dit erg lastig, wat leidt tot vertragingen, frustraties en uiteindelijk een flink verminderde efficiëntie.

Een simpele manier om het internet betrouwbaarder en sneller te maken is het gebruik van een ethernetkabel. Door je laptop direct aan te sluiten op het internet met een ethernetkabel, valt het internet in principe niet meer weg en maak je bovendien gebruik van de maximale snelheid die je provider aanbiedt.

Een wifi versterker bij het thuiswerken

Veel mensen maken echter gebruk van het wifi-netwerk om thuis te werken. Hoe sterk dit wifi signaal is hangt van meerdere factoren af. Zo moet in de eerste plaats de router een sterk signaal versturen. Belangrijk is echter ook de afstand van je laptop tot de router. Hoe verder weg, hoe zwakker het signaal. Per definitie is je internet op een wifi-netwerk altijd trager dan wanneer je een ethernetkabel gebruikt.

Om je wifi signaal te versterken kun je een wifi repeater, ook wel wifi versterker genoemd, gebruiken. Wifi repeaters zijn simpele apparaten: je stelt ze in op het thuisnetwerk en plaatst ze vervolgens ergens in het huis in het stopcontact. De versterker hoeft slechts een zwak signaal op te vangen om te werken. Dit zwakke signaal wordt omgezet in een sterk wifi signaal, waardoor je ook op flinke afstand van de router nog goed kunt werken.

Wifi repeaters zijn er al voor enkele tientjes en kunnen je een hoop vertragingen en frustraties besparen. Meer tips over thuiswerken, internet en productiviteit? Bekijk dan Managing-it.nl: dé bron voor informatie over werken, management en IT.