​Bescherm je PC met een virusscanner

Antivirus software detecteert, voorkomt, ontwapent of verwijdert schadelijke programma's of malware, vaak aangeduid als 'virussen'. Antivirus is niet een perfecte oplossing voor het probleem van malware, maar het is een belangrijke eerste stap om je pc of laptop te beveiligen. Om te helpen voorkomen dat virussen je pc infecteren zal je een antivirussoftware moeten installeren en regelmatig je antivirussoftware moeten updaten. Hoewel virussen nog steeds bestaan, zijn ze nu een klein deel van de malware die aanwezig is op het internet. Belangrijker is nu de beveiliging van persoonsgegevens. De hedendaagse criminelen zoeken naar informatie en zijn niet meer geïnteresseerd in het maken van virussen.

Ik wil verder lezen »


Neem je laptop altijd overal mee naar toe

Bent u voor uw werk vaak onderweg? En moet u dan ook altijd uw laptop meenemen? Natuurlijk wilt u dit dan op een zo veilig en comfortabel mogelijke manier doen. Of de laptop nou mee naar school moet of nodig is bij een zakelijke bespreking. Zowel de laptop zelf als de informatie die er op staat is voor u van waarde waardoor u er natuurlijk erg zuinig op bent. Een laptoptas voor onderweg is de beste keuze, deze zijn gemaakt om uw laptop zo veilig mogelijk te vervoeren.

Ik wil verder lezen »5 telefonie tips om de uitstraling van je webshop te verbeteren

Naast dat je veel tijd in marketing, producten en het design van je webshop steekt dien je ook betrouwbaar te zijn. Veel beginnende webshops maken gebruik van een 06 nummer op hun site. Hierdoor kom je al snel hobbymatig over. Wanneer je gebruik maakt van een vast nummer kom je professioneel over. Bovendien zijn klanten eerder geneigd om contact met je op te nemen.
Voor een webshop is een 085 nummer ideaal. Een 085 nummer is een landelijk bedrijfsnummer, ideaal voor MKB en ZZP’ers.

Ik wil verder lezen »


​Optimaal op internet

In deze digitale tijd kan eigenlijk geen enkel bedrijf zonder een optimaal functionerende website. Het is nu eenmaal een gegeven dat je graag gevonden wilt worden en dat mensen graag terug blijven komen bij jouw bedrijf en jouw website om deze te bezoeken. Daarom kan het soms handig zijn om een specialist in te schakelen die precies weet hoe je een goede website opstelt. Dit in plaats van een goedkoop software pakket waarmee je een simpele website in elkaar draait. Het kan nu eenmaal het verschil maken tussen een goede website en eentje waar niemand kant noch wal van kan maken.

Ik wil verder lezen »


Werken voor jezelf

Als er een opmerkelijke verandering plaats vindt op de arbeidsmarkt is het wel dat mensen meer en meer voor zichzelf zijn gaan werken. De ZZP-ers zijn met meer dan ooit tevoren en dit zie je vooral in de enorme toename van webshops. Het biedt immers heel veel mogelijkheden voor mensen die graag vanuit huis willen werken. Met een webshop ben je gemakkelijk bereikbaar en kun je producten verkopen die je misschien wel gewoon in je eigen woonkamer kunt maken. Dit is dan ook zeer populair onder thuis blijvende moeders of mensen die reeds met pensioen zijn gegaan.

Ik wil verder lezen »


Het juiste certificaat

Het internet verandert en vernieuwt constant. Het is vandaag de dag niet zo'n gek idee meer dat er vrijwel elke dag een nieuwe patch of update wordt uitgebracht waarmee het internet net een beetje sneller, handiger, veiliger en handzamer wordt. Een van de meer nieuwere dingen op het internet zijn de SSL certificaten. Dit zijn eigenlijk een soort van bewijzen die aantonen dat je op een officiële, erkende website bent die wordt beveiligd door het bedrijf in kwestie. Het is een manier om te checken of je wel echt op de website zit waar je hoort te zitten.

Ik wil verder lezen »


Online marketing

Marketing is een vak wat in de tweede helft van de 20e eeuw uit de grond schoot. Het is geen exacte wetenschap zoals natuurkunde maar meer een ondersteuning in het proces tot de verkoop van producten en diensten. De officiële definitie van marketinggoeroe Philip Kotler luid: De menselijke activiteit gericht op het vervullen van behoeften en verlangens door middel van ruil. Marketing neemt dan ook binnen elk bedrijf een centrale sleutelpositie in die tegenwoordig onmisbaar is. De tijd van zo veel mogelijk spullen voor een zo laag mogelijke prijs is tegenwoordig voorbij en het gaat dan ook vooral om het vervullen van wensen en behoeften van de consument. Als je hier als bedrijf goed op in weet te spelen dan is de kans groot dat een product slaagt.

Ik wil verder lezen »


Groeien op internet

Wanneer je als bedrijf zijnde hoopt dat mensen zoveel mogelijk producten aanschaffen via je website, dan hoop je natuurlijk op zoveel mogelijk leads. Hoe meer bezoekers er immers ontstaan, hoe meer potentiële kopers zich zullen melden met een product. Dat kan voor veel webpagina's nog een behoorlijke opgave blijken. Het is namelijk lang niet zo gemakkelijk om uit digitale bezoekers ook werkelijk klanten te slaan. Je mist immers de overtuigingskracht van verkopers en zult het moeten doen met hoe jouw website over komt op de bezoekers. Dit is waar veel webshops toch de fout in gaan en waardoor de verkoopcijfers achterblijven.

Ik wil verder lezen »


Alles op het web

Vandaag de dag tel je als bedrijf niet meer mee als je geen fatsoenlijke positie bekleedt in de ranglijsten van de zoekmachines. Het is nu eenmaal een gegeven dat mensen voornamelijk via de computer of mobiele telefoons zoeken naar informatie. Het zou op zijn zachtst gezegd zonde zijn als je daar als bedrijf zijnde niet in zou investeren. Hoe je het ook wendt of keert, de tijd dat men je via de telefoongids opzocht ligt absoluut erg ver achter ons. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw bedrijf op internet goed vertegenwoordigd wordt. Maar hoe doe je dit precies?

Ik wil verder lezen »


De streepjescode

In de eerste helft van de 20e eeuw werkten wij -de beschaafde wereld- met ponskaarten, voor de vele jongere generaties is het überhaupt een mysterie wat dit nou precies is. Waarom? Dat zal ik je zo vertellen eerst even toelichten wat de ponskaart nou precies is.

Ik wil verder lezen »


Het material design van Google

Het designteam van Google, wilde een design maken dat vertrouwelijk aanvoelde en voor de toekomst mee kan gaan. Matias Duarte die hoofd design is bij Android, wilde met het materiaal dat we kennen iets creëren dat ons voorbereid op de toekomst. De simpele dingen zoals een cirkel als knop en een wit vlak moet aanvoelen en herkenbaar zijn als papier. Zo zou het design voor Android goed moeten aanvoelen, maar wel vernieuwend en futuristisch.

Ik wil verder lezen »


Wat is een Content Delivery Network (CDN)?

Een CDN ofwel een Content Delivery Network is een netwerk van servers die verspreid zijn over de wereld. Normaal gezien heb je ergens één server staan waar een website op staat en die dus bezocht wordt. Als veel gebruikers deze website bezoeken wordt de server dus extra belast en kan dit veel snelheid kosten. Denk hierbij aan laden van teksten, afbeeldingen en andere media. Door het gebruik van een CDN worden deze wel snel geladen. Daarbij kan het in sommige gevallen goedkoper zijn dan alle media op een server te bewaren.

Ik wil verder lezen »


WebP-afbeeldingsformaat speciaal voor het web

Een aantal jaren terug kwam Google met een nieuw formaat voor afbeelding op het web; WebP (uit te spreken als “weppie”). Deze moet de oudere formaten als JPEG en PNG vervangen en ze op internet sneller maken. WebP comprimeert de afbeeldingen voor het web, waardoor het bestand kleiner wordt en ze sneller laden bij het openen van een pagina. Ook animaties en transparantie worden door WebP ondersteund. Zo kun je ook je GIF-bestanden comprimeren en je pagina(s) sneller maken.

Ik wil verder lezen »


Wordpress het grootste CMS van de wereld

Wat ooit begon als eenvoudig Content Management Systeem om blogs mee te maken, is de afgelopen jaren gegroeid tot meest gebruikte CMS van de wereld. Met een Content Management Systeem kun je een website of webwinkel maken en bijhouden. Je hebt hiervoor geen uitgebreide programmeer kennis voor nodig als PHP. Wel is het geheel open source, wat inhoud dat je het gratis kunt downloaden en kan aanpassen zoals je wilt. Een website is met Wordpress al snel van de grond. Door gebruik van vele gratis en betaalde “thema’s” en zijn uit te breiden met diverse “plug-ins”. Zo heb je in een mum van tijd een strakke website online!

Ik wil verder lezen »


Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign ofwel responsief betekent aanpassend. Dit is in het leven geroepen door de grote opkomst van nieuwe apparaten waarop we websites bezoeken. Er zijn diverse smartphones en tablets op de markt gekomen met ieder zijn eigen formaat en afmetingen. Dat betekent dus ook dat niet alle websites hierop goed te bekijken zijn. Door de populariteit van mobiel internetten is het verkeer via mobiele apparaten enorm toegenomen. Het is dus belangrijk dat je website goed werkt met een touchscreen en goed te bekijken is. test

Ik wil verder lezen »


Webhosting voor beginners

Ieder begin is moeilijk, maar gelukkig ben je vaak niet de eerste en kan het internet je hierbij helpen. Zo heeft een hosting bedrijf uit Amerika deze mooie gids gemaakt die je in een paar stappen meer informatie geeft.

Ik wil verder lezen »


De nieuwe versie van Magento

Magento is na Wordpress een van de meest gebruikte open-source CMS systeem van de wereld en dan gericht op e-commerce ofwel webwinkels. Magento beschikt over alles van design tot voorraadbeheer. En na bijna acht jaar succes is het wel is tijd geworden voor een flinke upgrade. Wat anders is dan de vorige versie is dat het basistemplate responsive is. Hiervoor had je als ontwikkelaar je handen vol om deze responsive te maken. Daarbij is de interface in Magento 2 volledig vernieuwd. Zo ziet die er frisser uit en is gebruiksvriendelijker dan de vorige versie.

Ik wil verder lezen »


Webdesign trends voor 2016!

Het nieuwe jaar is net van start en daarom is het goed om voor je nieuwe designs gelijk met de trends mee te gaan voor dit jaar. Ik heb een tof overzichtje gevonden waar je alle trends en kansen voor dit jaar kunt vinden.

Ik wil verder lezen »PHP 7 is uitgebracht!

PHP is een van de meest gebruikte scripts om websites mee te bouwen. Onder andere het populaire Wordpress maakt gebruik van PHP. Dat er een nieuwe versie is uitgekomen betekend niet dat de vorige versie de prullenbak in kan. Er zullen nog steeds beveiligingsupdates uitkomen voor de vorige versies. Maar de nieuwe functies en andere voordelen van PHP 7 maken het wel heel gunstig om over te stappen.

Ik wil verder lezen »