Antivirus software detecteert, voorkomt, ontwapent of verwijdert schadelijke programma's of malware, vaak aangeduid als 'virussen'. Antivirus is niet een perfecte oplossing voor het probleem van malware, maar het is een belangrijke eerste stap om je pc of laptop te beveiligen. Om te helpen voorkomen dat virussen je pc infecteren zal je een antivirussoftware moeten installeren en regelmatig je antivirussoftware moeten updaten. Hoewel virussen nog steeds bestaan, zijn ze nu een klein deel van de malware die aanwezig is op het internet. Belangrijker is nu de beveiliging van persoonsgegevens. De hedendaagse criminelen zoeken naar informatie en zijn niet meer geïnteresseerd in het maken van virussen.

Hoewel de primaire zorg is om malware te blokkeren zodat het niet installeert op jouw, is er geen enkele internet security suite die 100 procent effectief is. De snelheid waarmee deze analyses worden uitgevoerd is een belangrijke factor bij het niveau van een antivirus suite. Nieuw geïnstalleerde software kan worden gecontroleerd, op zoek naar verdachte activiteiten en kan dan worden voorkomen dat potentieel schadelijke acties uitgevoerd worden, zoals het wijzigen van registry entries, of het installeren van een browser add-in. Malware evolueert sneller dan ooit, maar gelukkig is de nieuwste generatie van antivirus - of AV - beter uitgerust dan ooit om nieuwe bedreigingen te behandelen.

Enkele klinkende namen voor bescherming van je Windows pc zijn:

1. Avira

2. Norton

3. Panda Security

4. Bullguard

5. Bitdefender

 

Ben je nog niet helemaal zeker over welke virusscanner het best bij jou past? Op Downloaden.nl vind je een heleboel gratis opties die je met elkaar kunt vergelijken. Lees ze eens goed door en download het programma dat het best bij jou past.