Maak gebruik van een vast nummer

Naast dat je veel tijd in marketing, producten en het design van je webshop steekt dien je ook betrouwbaar te zijn. Veel beginnende webshops maken gebruik van een 06 nummer op hun site. Hierdoor kom je al snel hobbymatig over. Wanneer je gebruik maakt van een vast nummer kom je professioneel over. Bovendien zijn klanten eerder geneigd om contact met je op te nemen.
Voor een webshop is een 085 nummer ideaal. Een 085 nummer is een landelijk bedrijfsnummer, ideaal voor MKB en ZZP’ers.

Doorschakeling naar je mobiel

Je hebt een 085 nummer. En dan? Veel ondernemers zitten niet de gehele dag thuis of hebben naast het runnen van een webshop nog een vaste baan. Tegenwoordig kun je een vast nummer op je mobiel gebruiken. Doormiddel van een app kun je oproepen direct ontvangen op je mobiel. Hierdoor heb je geen ouderwetse doorschakel kosten. Je hebt al een 085 nummer met een VoIP account voor 7 euro per maand. 1 telefoontje extra in de maand door een vast nummer op je webshop en je hebt deze kosten er al ruim uit.

Het kan natuurlijk voor komen dat je zelf niet kan opnemen. Je hebt dan altijd nog de mogelijkheid om je vaste nummer door te schakelen naar meerdere 06 nummers.
Bovendien zul je doormiddel van de App onderscheidt kunnen maken tussen zakelijk en privé gesprekken. Zo kun je altijd op de juiste manier opnemen.

Doorschakelen naar telefoonservice

Wanneer je alleen een webshop draaiende houdt is het in alle drukte vaak lastig om ook nog eens telefoontjes aan te nemen. Vooral als je er een vaste baan naast hebt. In dit geval kun je gebruik maken van een telefoonservice. Je zullen de telefoontjes voor je afhandelen en waar nodig een bericht voor je achterlaten.

Gebruik verschillende nummers voor je advertentiecampagnes

Als webshop ben je vaak aan het adverteren op verschillende kanalen zoals Facebook, Adwords en nieuwssites. Of misschien adverteer je ook offline in radio commercials of kranten. Maar hoeveel potentiële klanten bellen je nou daadwerkelijk op naar aanleiding van je advertenties? Wanneer je gebruik maakt van verschillende nummers kun je hier eenvoudig onderscheid in maken. Wellicht was die advertentie in de lokale krant toch overbodig? Door je telefonische conversies te meten kun je veel besparen op advertentiekosten. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan heb je de mogelijkheid om je telefoongesprekken uit te meten in Google Analytics.

Maak gebruik van VoIP modules

Wanneer je gebruik maakt van VoIP telefonie kun je eenvoudig modules activeren. Hiermee kun je een welkomstboodschap afspelen wanneer klanten jou nummer bellen of wachtmuziek afspelen als je in gesprek bent. Ook een Bel mij terug knop op je website kun je koppelen met je VoIP telefonie. Hierdoor hoeft de klant jou niet te bellenWel zo professioneel!

draadloze bluetooth oordopjes