Hoe maak je een professionele website?

Stel je hebt een bedrijf(je), net begonnen of misschien al even bezig? Hoe dan ook, het is tijd voor een professionele website. Je kunt voor een paar duizend euro een webdesign bureau inschakelen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag!

Tools om je eigen website te bouwen

Er zijn een heleboel verschillende platformen waarop je een website kunt gaat bouwen. Zeker als je een beetje handig bent kun je hele gave dingen maken met maar een paar kliks.

Tegenwoordig hebben de meeste hosting providers meerdere mogelijkheden om een eigen website te bouwen. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij een van de grootste hosting providers Hostnet. Daar kun je kiezen uit hun eigen pakket, of een WordPress website.

Een paar tools op een rij om je website mee te bouwen:

Je ziet, genoeg keuze en voor ieder wat wils. Maar als je er dan mee aan de slag gaat, hoe zorg je dat het professioneel er uit ziet?

Tips voor een professionele uitstraling

Wanneer je website niet goed werkt, of mensen kunnen niet vinden wat ze zoeken haken ze al gauw af als potentiële klant. Met dit stappenplan zorg jij er voor dat jou website er vandaag nog een stuk professioneler uit ziet!

  1. Zorg dat alle linkjes werken door de hele website. Niets vervelender dan ergens te stranden. Heb je veel linkjes? Gebruik dan bijvoorbeeld Brokenlinkcheck.com of Xenu om ze te vinden en corrigeer ze gelijk!
  2. Zorg dat je adres en contactgegevens makkelijk zichtbaar zijn op elke pagina, bijvoorbeeld onderaan op elke pagina.
  3. Zorg er voor dat je adres en contactgegevens kloppen en overal identiek zijn.
  4. Kies voor rustige kleuren die bij je logo en of huisstijl passen: niet te veel toeters en bellen plaatsen op de website. Zorg daarbij natuurlijk dat je logo op elke pagina zichtbaar is! 
  5. Controleer je website op spelfouten, een website die vol staat met spelfouten wekt geen vertrouwen bij de potentiële klant.
  6. Als je toch bezig bent met je teksten zorg er voor dat je regelmatig witruimte er tussen laat en kopjes toevoegt. Dat zorgt voor een betere leesbaarheid en meer rust.
  7. Laat klanten over je vertellen, in woord of in beeld. Iemand anders kan beter vertellen hoe goed jij bent dan jij zelf!
  8. Bekijk je website niet alleen op je laptop of computer, maar open hem ook eens op een mobiel apparaat. Of op een computer van iemand anders om te zien hoe hij het doet op een ander scherm!