Personeel is het belangrijkste bezit van een ICT bedrijf. Zonder goed en gezond personeel worden er geen waardevolle prestaties geleverd. Steeds meer wordt duidelijk dat we als Nederlanders te weinig beweging krijgen. Zeker mensen in de ICT branche die lange tijd per dag zittend doorbrengen kunnen hierdoor grote gezondheidsrisico’s lopen. Als (ICT) bedrijf kunt u hier actief op in spelen door medewerkers te stimuleren om meer te bewegen. In dit artikel 3 tips die u helpen om personeel fit en gezond te houden.

Tip 1: Zorg voor gezonde looplijnen

Traplopen is ontzettend gezond en is daarmee goed voor uw personeel. Het zorgt voor conditie, stimuleert de bloedsomloop en versterkt de beenspieren. Logische looplijnen kunnen veel verschil maken. Loopt uw personeel bij binnenkomst tegen een lift aan dan is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk de lift nemen. Als bedrijf kunt u de looplijnen aanpassen zodat het personeel eerst langs de trap komt.

Plak stikkers op de grond die de weg wijzen naar de trap. Geef het goede voorbeeld door zelf als baas de trap te nemen. Ook kunt u competities organiseren van wie de meeste traptreden heeft gelopen per afdeling. Wees creatief en u zult merken dat er veel mogelijk is.

Tip 2: Faciliteer in gezonde voeding

Zoals u in dit artikel over het snel afvallen dieet kunt lezen is voeding de basis voor een gezond gewicht. Voeding is echter ook de basis voor een gezond lichaam en geest. Structureel ongezond eten heeft allerlei negatieve gevolgen. Denk aan overgewicht, minder energie, hart- en vaatziekten, ziekteverzuim, niet lekker in je vel zitten en ga zo maar door. Toch hebben veel mensen moeite om hun huidige (ongezonde) eetpatroon aan te passen. Als werkgever kunt u op een eigen manier uw personeel ondersteunen om gezonder te gaan eten.

Zo kunt u als werkgevers met een bedrijfsrestaurant ervoor kiezen om zo veel mogelijk gezond eten in het assortiment op te nemen. Wellicht is dit even wennen maar betrek vooral ook uw personeel bij de samenstelling van het assortiment.

U kunt ook kiezen om fruit gratis ter beschikking te stellen. Vaak blijkt dat personeel in de middag naar een ongezonde snack grijpt om de middagdip te overleven. Populaire snacks zijn ontbijtkoeken, koekjes, snoep en liga’s. Staat er een mand met vers fruit op de afdeling dan zult u merken dat het personeel daar zeker gebruik van gaat maken. Fruit is gezond voor de mens en kan prima dienen als lekkere en gezonde snack.

Tip 3: Verdiep uw kennis over voeding, afvallen en lichaamsbeweging

Verdiep uw kennis over voeding, afvallen en lichaamsbeweging. Dit kan door online artikelen te raadplegen zoals deze site over snel afvallen met als doel een gezonder leven of door eens een seminar te volgen. Door meer te leren over deze thema’s wordt u zelf veel bewuster van uw eigen eet- en beweeggedrag. Vaak blijkt dat met een paar simpele aanpassingen uw gezondheid sterk vooruit gaat. Dit geldt ook voor uw personeel.